Skidåkning på vårsnö innebär lite andra risker än de du möter på vintersnö. Vårsnö brukar definieras som ett snötäcke som tinat och sedan frusit ihop igen. Skidåkning på vårsnö anses säkrare än den på vintersnö, men det finns ändå risker som du måste förhålla dig till. Det kan fortfarande gå laviner och skaren som bildas under nätter med minusgrader kan ge långa fall. Här lär du dig mer om hur du ska tackla dessa risker.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!

Hantera vårskidåkningens risker rätt

Toppturskolan

• För medlemmar Premium & PremiumPlus

Klä dig rätt för vårskidåkningen

Toppturskolan

• För medlemmar Premium & PremiumPlus

Så sätter du det perfekta våråket

Toppturskolan

• För medlemmar Premium & PremiumPlus

Så undviker du blöta stighudar – en av vårskidåkarens värsta fiender

Toppturskolan

• För medlemmar Premium & PremiumPlus