Åre är en väloljad skidmaskin och här håller piståkningen riktigt bra klass. Offpiståkningen är inte riktigt lika vass, men har du tur med snön kan du få riktigt fina upplevelser. Och offpisten i Åre har fostrat många otroligt duktiga skidåkare.

⊕ Här hittar du information om allt från boende och klimat till transport och liftsystemet

Var
Åre ligger i Jämland, längs vägen mellan Östersund och Trondheim.

Bergen
Bergen i denna del av fjällen ser ut som i många andra delar av Sverige – runda.

Fallhöjd
890 höjdmeter

Liftar
Åre har 39 liftar och 94 nedfarter.

Toppturer
Åre har inga toppturer, men det är nära till Storulvån. Där har vi på Snösäker beskrivningar till 4 toppturer. Lite söder om Storulvån ligger det mäktiga Sylarnamassivet. Där har vi på Snösäker beskrivningar till 12 toppturer.

Bo
Det finns mängder av boenden i Åre. På Skistars sajt hittar du många alternativ.

Klimat och väder
Åre har ett ganska kontinentalt, med långa och kalla vintrar. Årsnederbörden i Åre är ganska liten, så du får ha lite tur för att träffa ett dump. Mest nederbörd kommer det i januari.

Transport
Åre ligger cirka 65 mil nordväst om Stockholm. Du får räkna med minst 7 timmar för att köra denna sträcka. Det är perfekt att ta tåget till Åre. Du reser klimatsmart och eftersom allt är så koncentrerat i Åre kommer du inte att sakna att sakna bil på plats.

Karta
Z51 Åre Fjällkartan 1:50000 från Lantmäteriet


Roligt att du vill hitta rätt i offpisten. Vill du ha all information om våra offpiståk med digital karta och beskrivningar behöver du bli medlem på Snösäker. Bli medlem här! Vill du se hur en Offpistguide ser ut? Kolla in här.