I Myrkdalen snöar det en normalvinter otroligt mycket och här finns det många lättillgängliga offpiståk. Många av äventyren utanför pisterna är relativt flacka, så Myrkdalen är ett perfekt alternativ för familjer där några börjar bli sugna på offpist.

⊕ Här hittar du information om allt från boende och klimat till transport och liftsystemet

Var
Myrkdalen ligger precis söder om Sognefjorden, 85 kilometer nordost om Bergen i södra Norge. Närmsta större ort är Voss, som ligger 25 kilometer söderut.

Bergen
Bergen i området är ganska runda. Många av topparna ligger på 1300-1400 meter och toppturerna i området ger fallhöjder på mellan 600 och 1300 meter.

Fallhöjd
610 höjdmeter

Liftar
Myrkdalen har 9 liftar som öppnar upp riktigt stora offpistytor.

Toppturer
På Snösäker hittar du beskrivningar till 11 toppturer i och runt Myrkdalen. Dessutom har du nära till Raundalen och Jordalen, där vi också kartlagt ett stort antal toppturer.

Bo
Myrkdalen Hotel  ligger precis vid liftanläggningen. De har både rum, lägenheter och stugor.
Vossestrand Hotel  ligger också nära backen och har ett 30-tal lägenheter.
En bit ner i dalen från liftområdet ligger Myrkdalen camping, som får anses vara det bästa budgetalternativet.

Klimat och väder
Det kustnära klimatet ger milda temperaturer och stora snömängder. Härifrån är det bara fem mil till Norges nederbördsrikaste ort (Brekke) och det borgar för en lång och snörik vinter.

Transport
Voss ligger en halvtimme med bil från Myrkdalen och har tågförbindelse med Oslo (bl.a nattåg). Det är bra att ha bil i området, men du kan nå några turer direkt från liften. Räkna med att det tar 5-6 timmar att köra upp från Oslo med bil.

Karta
Turkart Voss 1:50 000


Roligt att du vill hitta rätt i offpisten. Vill du ha all information om våra offpiståk med digital karta och beskrivningar behöver du bli medlem på Snösäker. Bli medlem här! Vill du se hur en Offpistguide ser ut? Kolla in här.