Vi guidar dig till 30 toppturer i Kebnekaise

ClosePlease login

Kebnekaise är jämte Sarek Sveriges bästa topptursområde. Sarek vintertid innebär expedition med tält och tunga pulkor, medan en resa till Kebnekaise kan göras mycket mer bekväm.
Vid ett besök i Kebnekaise är det lätt att fokus hamnar på att plocka Sveriges högsta topp, men här finns så otroligt mycker mer att göra för dig som gillar att bestiga fjäll med skidor på fötterna.

Hitta rätt på 30 toppturer
På Snösäker hittar du beskrivningar till områdets 30 bästa toppturer. Här finns många fina turer och är du en stabil toppturare ska du, förutom Kebekasises topp, även sätta upp Lillietoppsrännan, Drakryggen och Duolbagorni på din lista över måste-turer.
Området har rykte om sig att vara brant, men här finns ett gäng fina nybörjarturer, som exempelvis Skarttoaivi och den mer kända Personalbacken.

Lillietoppsrännan syns över taket på Tarfalastugan.

Bo i stuga eller mer hotellik fjällstation
Kebnekaisemassivet är stort och du har två olika möjligheter till boende. Antingen bor du på Kebnekaise fjällstation, eller så bor du uppe i Tarfala. Fjällstationen har fler bekvämligheter och en skönt stimmig stämning. I Tarfala är det lugnare, men du får räkna med att laga maten själv eftersom stugan bara har självhushåll.

Så får du tag i den information du behöver
För att få tillgång till alla våra turbeskrivningar i Kebnekaise behöver du bli medlem på Snösäker. Det blir du här. Då får du bland annat tillgång till fler än 625 toppturer, de digitala kurserna Toppturskolan och Snöjägaren, samt massa artiklar om topptur och offpist.
Vill du inte bli medlem, utan bara är sugen på toppturer i Kebnekaise kan du istället köpa vår digitala guidebok för Kebnekaise. Då får du tillgång till alla våra beskrivningar till toppturer i Kebnekaise och all den info du behöver för ett lyckat besök i området. Kolla in den här.
Vill du ha extra allt ska du kolla in vårt medlemsskap PremiumPlus. Då har du fri tillgång till ALLT material på Snösäker, inklusive fri tillgång till alla våra digitala guideböcker.

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker och föreläsningar. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Snöjägaren. På Snösäker finns två olika medlemskap Premium  och Premium+
Vi har även skrivit boken Toppturer i Norge. Kolla in den här.