Sveriges 9 bästa lätta toppturer

På väg ner för 1550 i Sylarna. Det är ett fint åk i riktigt coola miljöer.
Svenska fjäll är som gjorda för att testa topptur. Lutningen är oftast behaglig, mycket skidåkning sker ovanför trädgränsen och på flera fjäll kan du fuska med lift. Flera fina nybörjarturer ligger dessutom i närheten av en skidort – perfekt om du testa topptur, men inte vill göra det hela skidresan. Här har vi samlat 9 toppturer som passar bra för dig som är rookie, men även erfarna toppturare som vill ha en skön dag på ett fint fjäll.
Gophascorru erbjuder fin utsikt, stora ytor och flera olika åk.
Gophascorru – ett riktigt bra nybörjarfjäll På Gophascorru i Björkliden är det många som gjort sin första topptur och fjället får anses som ett bra nybörjarfjäll. Här är ytorna stora, du kan fuska en bra bit med liften, du är hela tiden nära civilisationen  och du belönas med vackra vyer. Från toppen har du 900 höjdmeter ner till Björkliden igen. Är du en stabil offpiståkare väljer du åket österut, är du mer osäker är det bättre att köra åt nordost, tillbaka ner mot skidanläggningen. Här kan du läsa turbeskrivningen till Gophascorru. Storsnasen – om du vill slippa hetsen i Åre Från backarna i Åre ser du vid klart väder fjällmassivet Snasahögarna. Storsnasen är den topp i massivet som ligger närmast Åre och du tar dig snabbt hit längs den väg som leder in till Storulvåns fjällstation. Snasahögarna är ett bra val om du vill lämna den stimmiga skidorten för en lugn dag på fjället. Storsnasen är det högsta fjället i massivet och från vägen har

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.