Snälla åk bland brutala berg i Hurrungane

Med sina spetsiga toppar, klippväggar och branta glaciärer är Hurrungane det kaxigaste bergsmassivet norr om Alperna. Och precis som i andra stora och branta fjäll flockas extremskidåkare här. Men i Hurrungane finns också flera riktigt fina och långa åk som passar de som inte orkar släpa på klätterprylar, utan bara vill njuta av skön åkning. Eftersom vägen upp till fjällhotellet Turtagrö plogas hela vintern kan man åka skidor här hela säsongen, men det brukar vara bäst mellan mars och maj.

Nordre Dyrhaugstind ger ett långt åk i trevlig lutning.

Tre ryggar ger långa men moderata åk
Vill du njuta av långa, men ändå ganska moderata åk ska du kolla in någon av de tre ryggarna Store Soleibotntind, Lauvnostind och Nordre Dyrhaugstind. De ger alla rejäla åk men inga större tekniska svårigheter. Det som är en extra krydda med dessa toppar är vyerna – du har Skandinaviens mest alpina terräng runt omkring dig.

Steindalsnosi (till vänster) och Fanaråken (till höger) ligger nära varandra och ger en fin kombo.

Chans till dubbeltopp vid Fanaråken

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!