Skandinaviens längsta skidåk – som du inte visste fanns

Skidåkning ner för Beerenberg.

60 mil norr om Island, mitt i Nordatlanten ligger den norska vulkanön Jan Mayen. Norge har alltså inte bara världens vackraste natur med fjordar och berg, utan landet kan även stoltsera med en aktiv vulkan. Ön är nästan obebodd – här finns bara ett 20-tal norska militärer och meteorologer.

3 dygn med båt från Island – enkel väg
För att ta sig till Jan Mayen måste man vara redo att segla minst tre dygn (enkel väg) från norra Island. Det finns en militär landningsbana på ön, men inga civila flyglinjer.  Det finns inte heller några civila övernattningsmöjligheter, utan du får vara beredd på att bo i tält. Vädret kan dessutom vara ganska bråkigt. Allt detta sammantaget gör att vi, med gått samvete, klassar Jan Mayen till Skandinaviens  mest svårtillgängliga topptursområde.

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!