Skandinaviens 13 bästa klimatsmarta skidäventyr

I motsats till många andra länder med snö har Sverige och Norge väl utbyggd kollektivtrafik, så förutsättningarna för ett klimatsmarta skidresor på hemmaplan är goda.  Men hur gör man och vart åker man om man vill göra klimatsmart skidäventyr? Här följer tips på 13 resor med låga koldioxidutsläpp.

Norge och Sverige har fina nattåg och till vissa fina destinationer finns det även nattbuss. Det gör att du kan sova och resa samtidigt, vilket i sin tur gör ditt klimatsmarta resande effektivt och att du slipper boendekostnader. Till flera av destinationerna nedan kan du jobba heldag på avresedagen, resa på kväll/natt och stå på skidor morgonen dagen efter – perfekt om du vill få till en fullspäckad weekend.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!