Så går du på topptur i Kebnekaise

Har du aldrig åkt skidor i Kebnekaise är det hög tid i vinter. Här hittar du toppturer i alla svårighetsgrader, Sveriges coolaste åk och två bra boenden med spännande historia.
De flesta som besöker Kebnekaise gör det antagligen för att bestiga Sveriges högsta topp, men området bjuder på mycket annat som är lockande för skidåkare med smak för äventyr.

Vid Halspasset inleds en spännande klättring upp till Nordtoppen.


30 toppturer i koncentrerat område

Den mesta skidåkningen i Kebnekaiseområdet är koncentrerad till området norr om fjällstationen och öster om de allra högsta topparna. Här finns det flera raviner, glaciärer och fjällsidor att åka utför. Man når dem smidigt fjällstationen, men även från STF-stugan i Tarfala. Dit är det en dryg mil från Kebnekaise fjällstation. De flesta åken i Kebnekaise är moderata, men det finns även riktigt hårresande åk. Den stora fördelen med att turerna i Kebnekaise ligger så tätt är ett det går lätt att göra flera turer på en dag och kombinera olika varianter.
På Snösäker hittar du beskrivningar till 30 toppturer i området och vi har även gett ut en digital guidebok som täcker skidåkningen runt Kebnekaise och Tarfala.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!