Ny guidebok till Sveriges bästa skidort för topptur

ClosePlease login

 

I vår tionde digitala guidebok beskriver vi 18 toppturer i området runt Hemavan och Tärnaby i sydvästra Lappland. Dessa båda byar har verkligen skidåkning för alla. I Tärnaby är piståkning religion och här har man fostrat nästan lika många världsmästare i slalom som Brasilien har fostrat världsmästare i fotboll. I byn finns ett gäng fina pister för dig som gillar att ligga på kant.

Hemavan erbjuder massa fin topptursterräng.

Bästa fallhöjden efter Åre
I grannbyn Hemavan finns ett rejält skidområde med 14 liftar och 665 meter fallhöjd. Det ger landets bästa fallhöjd efter Åre. Här finns lättillgänglig offpist, men framförallt riktigt bra möjligheter till toppturer. Det finns ingen annan skidort i Sverige där du så enkelt når så många fina toppturer som i Hemavan. Turerna i områden som Kebnekaise och Sarek är i vissa fall vassare, men det finns ingenstans där du så smidigt når så många fina turer enkelt som i Hemavan. Från toppen av liften når man inte bara många av områdets toppar utan även den charmiga Viterskalstugan. Den lilla stugan är en perfekt bas för många bra turer i området.

I Hemavan är det lätt att ta sig till många fina toppturer.

Det går att resa grönt till Hemavan
De flesta toppturerna har Hemavan som startpunkt, så du behöver egentligen inte bil för att kunna nå bra skidåkning. Vill man resa kollektivt från södra Sverige är det lättast att ta tåget till Umeå och sedan byta till buss.

Alla toppturer har GPS-kartor med tillhörande höjd/längd-graf. Här visas Ryfjället kartlagret OpenTopoMap.

Guideboken ingår i medlemskapet PremiumPlus
En stor fördel med en digital guidebok är att den just är digital: du kan ha med dig den i mobilen överallt och planera närsomhelst. Dessutom gör turbeskrivningarnas bilder och gpx-kartor det smidigt att orientera på sin topptur.
Den digitala guideboken (som vi även kallar e-förare) kostar 189 kronor. Är du Premiummedlem kostar den 119 kronor. Har du däremot medlemskapet PremiumPlus ingår guideboken.

Här kan du läsa mer om guideboken till Hemavan

Här kan du läsa mer om våra övriga guideböcker

Här kan du läsa mer om medlemskapet Premium

Här kan du läsa mer om medlemskapet PremiumPlus

 

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker och föreläsningar. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Snöjägaren. På Snösäker finns två olika medlemskap Premium  och Premium+
Vi har även skrivit boken Toppturer i Norge. Kolla in den här.