Nu finns det 500 toppturer på Snösäker!

Lagom till att skidsäsongen drar igång på allvar har vi uppdaterat Snösäker till 500 beskrivningar för toppturer i Skandinavien. Vad innebär då detta magiska tal? Jo, det betyder att du hittar digitala beskrivningar till toppturer i 37 områden i Skandinavien på Snösäker. De flesta av dessa områden ligger i de svensk-norska fjällen, men på Snösäker hittar du även ett gäng turer på Svalbard, Grönland och den mäktiga vulkanön Jan Mayen. Vi har även påbörjat arbetet med att beskriva toppturer längs den 5 dagar långa skidturen Högruta genom Jotunheimen.

All info du behöver för en bestigning
Varje turbeskrivning har en egen sida där du hittar den info som krävs för att du ska kunna göra toppturen på säkrast möjliga sätt. Här finns bland annat en zoomningsbar karta med rutten inlagd, bild, hur du tar dig upp och ner för fjället, utgångspunkt, gps-koordinater och mycket mer.

99 toppturer är gratis
99 av Snösäkers tursbeskrivningar kommer alltid att vara gratis, men ska du få tillgång till alla behöver du vara Premimiummedlem. Då får du även tillgång till Lavinskolan, Toppturskolan och specialartiklar.
Läs mer om att bli Premiummedlem

e-förare = all info om ett område
Är du inte sugen på att bli medlem, men ändå vill ha all info om ett specifikt område ska du kolla in våra digitala guideböcker, så kallade e-förare. I dem har vi samlat massa toppturer i några av Skandinaviens bästa turområden. Dessutom har vi gjort en grön e-förare, där vi samlat 90 toppturer du når med kollektivtrafik.

Sylarna
Hemsedal
Sunnmöre Väst
Abisko-Björkliden-Riksgränsen
Senja
Kebnekaise
Sunnmöre Öst
Grön e-förare

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi sprider kunskapen genom böcker, Homeparty och sajten Snösäker.se. Genom att vara medlem på Snösäker får du bland annat full tillgång till de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan, men också flera hundra beskrivningar till toppturer i Skandinavien.