Detta är Kebnekaises bästa lätta toppturer

På väg uppför Jökulbäcken - som är en riktig snösamlare.

Stup, rännor och glaciärer har gett Kebnekaise ett rykte om att vara ett utmanande område för skidåkare. Men här finns flera toppturer som både är bra och relativt lätta. Vi guidar till några av våra favoriter.

1. Jökelbäcken aka Snösamlaren
Den vanligaste vindriktningen i Kebnekaise är västlig och det gör att mycket snö driver in i den djupa ravin som Jökelbäcken rinner genom. Det ger ofta bra snö, men ibland även lavinfarliga förhållanden i ravinens läsluttningar. Den sista biten upp mot toppen är flack, men har ni bra sikt är denna sista del ett måste – från toppen har ni läcker utsikt mot Kebnekaises maffiga östvägg och den alpina Tarfaladalen.
Höjd: 1763 möh
Svårighetsgrad: Medel
Fallhöjd: 1100 höjdmeter
Tidsåtgång upp: 3-4 timmar
Väderstreck: Syd
Här kan du läsa turbeskrivningen till Kebnetjåkka, via Jökelbäcken.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!