Här testar du topptur i Norge

De stora nederbördsmängderna, tillgängligheten och det bergiga landskapet gör Norge till ett av världens bästa länder för att gå på topptur. En annan fördel är att det finns många snälla fjäll, sett till både lutning och lavinfara. Det gör de norska fjällen till en bra destination för dig som vill testa att gå på topptur. Men vart ska man åka? Här beskriver vi fem skidområden där du både kan hyra topptursprylar och där det finns bra nybörjarfjäll.

Fessabotn är en av Myrkdalens fina och lätta toppturer.

Myrkdalen – mycket snö och lättillgängliga turer
Myrkdalen är mest känt för att varje vinter få galet mycket snö och sin lättillgängliga offpist. Men även toppturerna är enkla att nå. Med utgångspunkt från någon av liftarna når du enkelt Fessabotn och Finnbunuten. Kräksnöar det ska du ta chansen och testa Eggjane, en rund topp med riktigt fin skogsskidåkning. Sport1 på torget precis vid hotellet hyr ut topptursutrustning.
Här kan du läsa mer om toppturerna runt Myrkdalen.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!