Därför ska du hålla tyst om Litledalen

En väl bevarad skidhemlighet är Litledalen, som ligger strax utanför den lilla byn Säbö vid Hjörundfjorden i mellersta Norge. Man når dalen snabbt från Säbö och väl på plats finns det spännande toppar, bra åk i flera väderstreck och fjällsidor som för tankarna till Alaska.

Litledalen = Alaska - grizzlybjörn + får. 

Litledalen är en stor gryta med en öppning åt syd, i norr slutar dalen i passet Högreset. Runt dalen reser sig topparna Litletdalshornet, Grötdalstindane och Högrestind. Från dessa är det 800-900 höjdmeter ner till botten av grytan och sedan ytterligare 300-400 meter ner till Säbös utkanter.
Det är givetvis trevligt att ta sig hela vägen upp till någon av topparma, men mycket av den fina skidåkningen sker nedanför dem och längs ryggarna ner mot botten av Litledalen.
En av dalens stora fördelar är att det finns åk i de flesta väderstreck, så här är det lätt att hitta ett åk som passar väder och lavinförhållanden. Och med lite tur kan man få åka både kallsnö och puder på samma dag. Här är toppturerna och åken du kan göra Litledalen:

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!