Är Melsnipa Skandinaviens bästa okända åk?

När du kliver upp på någon av de högre fjällen runt Sogndal är det lätt att blicken dras till någon av de maränglika topparna på andra sidan Fjärlandsfjorden. Flera av dem ser ut som gjorda för toppturer och det berg som fått flest skidåkare att dregla är antagligen Melsnipa. Fjället bjuder på en vacker topp och 1500 meter i fallhöjd, där de 1000 som ligger ovanför trädgränsen går rakt i fallinjen. Att bestiga toppen är tekniskt inte speciellt svårt, men med tanke på fallhöjden får du räkna med en lång dag.

Läckra fjäll på "fel" sida Fjärlandsfjorden. Melsnipa är den högsta toppen, strax till höger om bildens mitt.<(em>

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!