6 orter där alla får bra skidåkning

Åker du skidor med familjen men är trött på trängsel, tråkiga backar och skidorter som känns som Disneyland under högsäsong? Lugn, det finns räddning. Här i Skandinavien finns det några skidorter där alla i familjen kan trivas, inte bara de som är en meter långa och klär sig i bävernylon. Här tipsar vi om 6 orter där det finns fin skidåkning för alla åldrar och där det är nära till bra boende, spännande offpist och fina toppturer.

Vårkväll på Gemken – väldigt långt från Disneyland. Typ 278 mil.

Hemavan – bäst för äventyrliga familjer?
I Lappland ligger Hemavan, som är en av Sveriges bästa skidorter för äventyrliga familjer. Skidområdet
har 14 liftar och fallhöjden är hela 665 höjdmeter. Man når flera av Hemavans toppturer från liftsystemet, så det går snabbt att nå en topp om man vill det. Har man mer tid ska man kolla in turerna runt Viterskalstugan eller åt nordväst, bort mot den norska gränsen. Här hittar du bland annat nybörjarklassiskern Gemken. Förutom liftburen skidåkning och topptur finns det längdåkning. Och i grannbyn Tärnaby finns flera fina pister.
Läs mer om skidåkningen i Hemavan här.
Vi har även gjort en digital guidebok för Hemavan. Den kan du kolla in här.

Vardag i Myrkdalen.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!