5 toppturer du inte ska missa i Hemsedal

Skogshorns fina östsida.

Hemsedal är den “riktiga” skidort som ligger närmast för många svenskar. Här hittar du ett rejält liftsystem med bra fallhöjd, rolig offpist och många lättillgängliga toppturer. Det här är våra 5 favoriter:

1. Skogshorn – flera fina åk
Skogshorn ger nästan lika mycket fallhöjd som det kända grannberget Nibbi, och fler åk att välja bland. Normalvägen får ofta stryk av vinden och passar bäst på vårslask eller direkt efter ett snöfall. Annars är snön ofta bättre på östsidan, eller på baksidan längs Skarvanåne.

2. Slettind – drive in på riktigt
Slettind är den där inbjudande fjällsidan du åker förbi när du kör över Hemsedalsfjellet. Det är bara att svänga in på parkeringen och dra på hudarna – har du gjort dina intervaller är det inte mycket mer än en timme upp till toppen. Du startar på hög höjd, så här kan du hitta snö långt efter att liftarna nere i Hemsedal stängt för säsongen.
Här kan du läsa mer om Slettind.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!