5 toppturer du inte ska missa i Hemavan

Hemavan är ett av Sveriges absolut bästa områden för toppturer och här finns många fina turer att välja bland. Här tipsar vi om fem favoriter.
Vill du veta mer om Hemavan hittar du information här.
Kolla in vår digitala guidebok för Hemavan. Den innehåller beskrivningar till 18 turer.

Svårslagen utsikt från Viterskalsstugan.

Måskoestjåhkes västsida
Får du förhållanden på Måskoestjåhkes västsida får du garanterat en bra skidupplevelse. Åket är ihållande brant och det är nästan 900 höjdmeter ner till Viterskalsstugan. Fjällsidan är västvänd, så den får tyvärr mycket stryk av vinden. Testa att köra en solig eftermiddag på våren, då kan solen ha hunnit göra snön skönt mjuk. Måskoestjåhke ligger en bit in i fjällen, så det blir en lång dag om du ska gå hela vägen från Hemavan. Det bästa alternativet är att övernatta i Viterskalsstugan och göra fler toppar i området.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!