Drakryggen – coolt namn, läckert åk

En av Sverigest mest populära toppturer heter Getryggen, en av de coolaste heter Drakryggen. Det ena är döpt efter en illaluktande hårig gnagare (typ), medan det andra är döpt efter ett eldsprutande monster som för tankarna till riddare och äventyr. Men det är inte bara namnet som är coolare på Drakryggen – det är allt annat också.

I Kebnekaises mest alpina del 
Utgångspunkt för en tur till Drakryggen är Tarfalastugan, som ligger mitt i Kebekaisefjällens mest alpina del. Här är du omringad av mäktiga glaciärer och flera av landets högsta fjäll. Stugan är enkel, men ändå bekväm och charmig. Den är en skön kontrast till den mer hotellika Kebnekaise fjällstation nio kilometer längre ner i dalen.

Drakryggen syns till vänster i förgrunden.

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!