Våra nya gps-kartor ger dig massa fördelar!

Nu får du som användare av Snösäker tillgång till våra nya gps-baserade kartor, som är både bättre och tydligare än våra gamla. Kartorna kommer att göra det lättare för dig att planera och genomföra din topptur. De största fördelarna är:

1) Du kan få sin positionering live på kartan, alltså att du kan se var på toppturen du befinner dig. På så sätt kan du få navigationshjälp om du behöver.
2) Du kan ladda ner rutten på din valda topptur som en gpx-fil till din egna klocka, gps eller telefon. Det gör att du vid behov kan navigera digitalt.
3) De nya kartorna ger en bättre visuell känsla än våra gamla och du kan visa kartan i 4 olika varianter. Vi tycker att OpenTopoMap ger den bästa upplevelsen.
4) Höjddiagrammet ger dig en tydlig bild över längd och topografin på din valda topptur.

Svenska området Ahkka är ett av många områden som har nya kartor från och med denna säsong.

Allt i Sverige, mycket i Norge
När vi började gå på topptur i de skandinaviska fjällen för 30 år sedan fanns inga möjligheter att logga sin rutt med gps. Så många av rutterna är ritade i efterhand på dator. Det tar en del tid (mer än en sommar) men vi räknar med att publicera gps-kartor på alla våra 36 destinationer innan toppturssäsongen drar igång på allvar. Just nu finns de nya gps-kartorna på alla våra svenska destinationer och många av de norska, nämligen:

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.
Ett Homeparty innebär att vi kommer hem till dig och föreläser om laviner, topptur eller offpist.
Här kan du läsa mer om Homeparty.