Sveriges nyaste 2000-meterstopp är ett grymt skidåk

Sielmmachohkka bjuder på fina åk.

Strax norr om Nallo, som i sin tur ligger 2 mil norr om Kebnekaise, ligger ett berg som är som gjort för skidäventyr – Sielmmachohkka. En bred och brant ränna klättrar upp till en rygg som för dig vidare upp till en bastant toppyramid. Utsikten är vild. Söderut har du ett panorama över Kebnekaisemassivet och i nordöst sträcker sig de alpina fjällen kring Mårma mot himlen. Från toppen av Sielmmachohkka och ner till stoppsladden vid Nallostugan har du nästan 1100 höjdmeter.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!