Sveriges 11 finaste lätta toppturer

Svenska fjäll är som gjorda för att testa topptur. Lutningen är oftast behaglig, mycket skidåkning sker ovanför trädgränsen och på flera fjäll kan du fuska med lift. Flera fina nybörjarturer ligger dessutom i närheten av en skidort – perfekt om du testa topptur, men inte vill göra det hela skidresan. Här har vi samlat 11 toppturer som passar bra för dig som är rookie, men även erfarna toppturare som vill ha en skön dag på ett fint fjäll.

Gophascorru erbjuder fin utsikt, stora ytor och flera olika åk.

Gophascorru – ett riktigt bra nybörjarfjäll
På Gophascorru i Björkliden är det många som gjort sin första topptur och fjället får anses som ett bra nybörjarfjäll. Här är ytorna stora, du kan fuska en bra bit med liften, du är hela tiden nära civilisationen  och du belönas med vackra vyer.
Från toppen har du 900 höjdmeter ner till Björkliden igen. Är du en stabil offpiståkare väljer du åket österut, är du mer osäker är det bättre att köra åt nordost, tillbaka ner mot skidanläggningen.
Här kan du läsa turbeskrivningen till Gophascorru.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!