Sunnmöres Big Five

Sunnmöre är ett av Skandinaviens bästa och vackraste områden för toppturer. Det ser ut som om någon skulle ha slängt ut Chamonix i havet. Det är få ställen på den här planeten där fina turer ligger så tätt som här, men det är ändå några som sticker ut lite extra. Här följer en lista på Sunnmöres 5 vassaste åk.

Två steg från paradise – Grötdalstindarna med sydsidan i mitten och östsidan till höger.

Grötdalstindarna – med två åk i världsklass
Grötdalstindarna erbjuder inte ett, utan två åk i världsklass. Från den vassa toppen kan du köra sydsidan, som mer känns som ett stort åk i Alperna än något i Skandinaviska fjäll. Väljer du istället östsidan får du ett långt och böljande åk ner i den vackra Lisjedalen. Denna sida är väldigt skyddad från vädret, så här hittar du ofta bra snö.
Här kan du läsa mer om Grötdalstindarna.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!