Strandas bästa toppturer

Stranda i mellersta Norge är den perfekta destinationen för dig som vill kombinera bra offpist med topptur. Liftsystemet är effektivt och ger enorma offpistytor, så när det snöar (vilket det gör ofta) behöver man egentligen inte lämna liftarna. Men när lössnön är uppspårad pockar områdets många fina toppturer på uppmärksamheten. Här är 6 grymma turer nära Stranda:

Utsikten från Blåbretind: det spetsiga Sunnmöre och havet. Och en smålänning.

1. Blåbretind (nordtoppen).
Blåbretind är en av Sunnmöres finaste utsiktstoppar, men ger också ett riktigt bra åk. Här serveras du 1350 höjdmeter åkning i lutning upp mot 35 grader.
Här hittar du beskrivningen till toppturen Blåbretind

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.