Solsäker pärla med bra fallhöjd

Är du på skidresa i området kring Abisko och Björkliden är det lätt att blicka västerut när det är dags att gå på topptur. Där hägrar fjällen runt Riksgränsen och strax innanför den norska gränsen ligger Hunddalen och Narvik. Men om du istället åker österut hittar du den bortglömda pärlan Kaisepakte.
Här får du 780 meter fallhöjd, bra lutning, ett solsäkert läge och möjlighet att köra en spännande ränna.

Soligt läge i öst
Kaisepakte ligger längs E10:an mellan Kiruna och Abisko. Fjället ligger långt österut, vilket gör att vädret ofta är bättre än i området närmare norska gränsen. Så är det molnigt i Abisko, finns ändå chans att få sol på Kaisepakte.

Efter att tåget flyttat på sig har ni bra möjlighet att reka åken. Malmtågen är långa, så ni kan få vänta en stund.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!