Skidåkning på Svalbard – 100% äventyr

På Snösäker hittar du beskrivningar till toppturer i 39 olika områden i Skandinavien. Vissa av dessa områden är välbesökta weekenddestinationer som ligger ganska nära där många bor, medan andra är mycket mer exotiska. En av dessa platser är ögruppen Svalbard, som har oändliga möjligheter för ett riktigt spännande topptursäventyr. Eller vad sägs om ingredienserna 1000-tals berg, glaciärer stora som svenska landskap, isbjörnar, orörd vildmark och riktigt fina toppturer?

Skapligt stora glaciärer på Svalbard.

All skidåkning är topptur
Ögruppen Svalbard, med största ön Spetsbergen, ligger ända uppe vid den 78:e breddgraden. I nordöstra delen av Spetsbergen ligger Newtontoppen, som med sina 1713 meter över havet är ögruppens högsta punkt. Men merparten av skidåkningen (bara är toppturer – här finns inga liftar) sker på Svalbards västsida och på berg som är upp till 900 meter höga.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!