Skidåkning på Svalbard – 100% äventyr

På Snösäker hittar du beskrivningar till toppturer i 39 olika områden i Skandinavien. Vissa av dessa områden är välbesökta weekenddestinationer som ligger ganska nära där många bor, medan andra är mycket mer exotiska. En av dessa platser är ögruppen Svalbard, som har oändliga möjligheter för ett riktigt spännande topptursäventyr. Eller vad sägs om ingredienserna 1000-tals berg, glaciärer stora som svenska landskap, isbjörnar, orörd vildmark och riktigt fina toppturer?

Skapligt stora glaciärer på Svalbard.

All skidåkning är topptur
Ögruppen Svalbard, med största ön Spetsbergen, ligger ända uppe vid den 78:e breddgraden. I nordöstra delen av Spetsbergen ligger Newtontoppen, som med sina 1713 meter över havet är ögruppens högsta punkt. Men merparten av skidåkningen (bara är toppturer – här finns inga liftar) sker på Svalbards västsida och på berg som är upp till 900 meter höga.

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!