Narvik – Skandinaviens mest kompletta skidort

Norska Narvik har begåvats med hysteriskt många toppturer, pampiga vyer och norra Europas bästa offpistberg - Fagernesfjellet. Här ger vi sju skäl för att du ska sätta dig på tåget norrut.

1. Fallhöjden

Narvik och Norefjell brukar bråka om vem som har Skandinaviens högsta fallhöjd. Som offpiståkare är du begränsad i Norefjell, men knappast i Narvik. Här är ytorna ovanför trädgränsen stora och på många ställen är skogen fullt brukbar.

2. Du kan resa grönt till Narvik 

Du kan nästan ta på dig skidorna vid järnvägsstationen i Narvik - det är bara en kort promenad till liftarna. Men den största fördelen med järnvägen är att du kan resa grönt till Narvik, även om det tar lite tid. I år får man åka ersättningsbuss förbi rälsproblemen vid Riksgränsen, men det går relativt snabbt.

3. Världsklass på toppturerna
Narvik ligger mitt i ett av världens bästa områden för toppturer. Här finns hundratals fjäll att bestiga och oavsett om du kör böljande fjällbullar eller galna rännor är urvalet stort. Med Narvik som bas har du turer åt söder, norr och öster. Det gör att du har stora möjligheter att hitta bra snö vid de flesta förhållanden. Här kan du läsa mer om toppturerna i Narvik.

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!