Gör en klimatsmart resa till Sveriges längsta åk – Ahkka

Sarek kallas ibland för Europas sista vildmark och den stora nationalparken ger för många en smak av äventyr. Att göra en skidresa dit blir lätt en expedition, eftersom det varken finns vägar eller stugor i området. Men precis norr om Sarek ligger Ahkka (eller Akka som det står i gamla geografiböcker), som du ganska enkelt når med buss. Här är fjällen lika pampiga, här finns en charmig stuga och här hittar du Sveriges längsta skidåk.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!