Så maxar du resan till offpistparadiset Stranda

Stranda brukar hamna etta eller tvåa på listor över Skandinaviens bästa offpistområden. Den liftburna skidåkningen är riktigt bra, men det som gör Stranda till världsklass är variationen – när du tröttnat på offpisten är det bara att plocka fram stighudarna och njuta toppturer i superklass. Här följer 6 tips som ökar kvaliteten på din vistelse i Stranda.

Den norska skidfilmstjärnan Karsten Gefle på hemmaplan i Stranda.

1. Börja i offpisten
Efter snöfall är det oftast bäst att börja sin snöjakt i liftområdet. Stranda har mycket bra offpistterräng som är lätt att nå från liften. Är du osäker på lavinfaran finns det mycket terräng öster om liftarna på båda sidor av dalen som är säker.

 

Här hittar du beskrivningar till 9 offpiståk i Stranda.

Till Tuvegga är det nära från liften. Och utsikten är inget att klaga på.

2. Ta med stighudarna
Offpisten i Stranda är riktigt bra, men skidåkningen blir mycket bättre om du tar med stighudarna. I Stranda är det lätt att nå riktigt fina och och toppar genom att ta liften till toppen och sedan knata en kort stäcka på hudar. Från liftsystemet når du snabbt turer som Blåfjellet, Tuvegga och Tinden.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!