Så maxar du resan till offpistparadiset Stranda

Stranda brukar hamna etta eller tvåa på listor över Skandinaviens bästa offpistområden. Den liftburna skidåkningen är riktigt bra, men det som gör Stranda till världsklass är variationen – när du tröttnat på offpisten är det bara att plocka fram stighudarna och njuta toppturer i superklass. Här följer 6 tips som ökar kvaliteten på din vistelse i Stranda.

Den norska skidfilmstjärnan Karsten Gefle på hemmaplan i Stranda.

1. Börja i offpisten
Efter snöfall är det oftast bäst att börja sin snöjakt i liftområdet. Stranda har mycket bra offpistterräng som är lätt att nå från liften. Är du osäker på lavinfaran finns det mycket terräng öster om liftarna på båda sidor av dalen som är säker.

 

Här hittar du beskrivningar till 9 offpiståk i Stranda.

Till Tuvegga är det nära från liften. Och utsikten är inget att klaga på.

2. Ta med stighudarna
Offpisten i Stranda är riktigt bra, men skidåkningen blir mycket bättre om du tar med stighudarna. I Stranda är det lätt att nå riktigt fina och och toppar genom att ta liften till toppen och sedan knata en kort stäcka på hudar. Från liftsystemet når du snabbt turer som Blåfjellet, Tuvegga och Tinden.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.