Så hittar du bästa snön – 8 tips

Det är inte alla dagar som erbjuder 50 centimeter fluff och -5°C. Att hitta bra snö är ett hantverk. Här ger vi 8 tips för att få bättre snö på ditt nästa äventyr.

1. Åk till en liten eller okänd ort

Puder är oftast en bristvara. Därför kan det vara ett smart drag att åka till en skidort med få besökare. På vissa orter är pudret uppspåratt några timmar efter snöfall. Men många orter i Alperna är folktomma, speciellt om du håller dig borta från helger och lokala sportlov. Så bläddra i genom skidtidningarna för att sedan åka någon annanstans.

Skidåkning på vårsnö kan vara hur skön som helst!

2. Lär dig gilla vårsnö
Vårskidåkning är bättre än sitt rykte. För att åkning på vårsnö ska vara rolig krävs det att det finns ett lager skare som bär, nattfrost och att det under dagen blir så varmt att det översta lagret tinar och skapar några centimeter med mjuk och skön styrsnö. Då blir hela fjällsidan som en nypistad backe.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!