Så gör du Sveriges näst snyggaste topptur

Fem mil sydväst om Sveriges snyggaste topptur (Duolbagorni) hittar du en annan skönhet – Borgtoppen. Fjället är inte döpt efter en tennisfestprisse utan av en fjällpionjär, ligger i Ahkkamassivet och ger hela 1500 höjdmeter skidåkning.

Ahkkastugan.

Många kommer till Ahkka för att bestiga Stortoppen, som är det fjäll i Sverige som ger mest fallhöjd. Men när du står på toppen och blickar västerut kommer du direkt att bli kär i den spetsiga grannen Borgtoppen. Den erbjuder lite mindre fallhöjd, men skidåkningen är roligare och mer ihållande.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!