Så gör du Sveriges näst snyggaste topptur

Fem mil sydväst om Sveriges snyggaste topptur (Duolbagorni) hittar du en annan skönhet – Borgtoppen. Fjället är inte döpt efter en tennisfestprisse utan av en fjällpionjär, ligger i Ahkkamassivet och ger hela 1500 höjdmeter skidåkning.

Ahkkastugan.

Många kommer till Ahkka för att bestiga Stortoppen, som är det fjäll i Sverige som ger mest fallhöjd. Men när du står på toppen och blickar västerut kommer du direkt att bli kär i den spetsiga grannen Borgtoppen. Den erbjuder lite mindre fallhöjd, men skidåkningen är roligare och mer ihållande.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.