Så gör du en egen expedition

Norrsken över Nallo.

Du behöver inte åka till Tjotahejti för att uppleva ett riktigt äventyr på skidor.  I Skandinavien finns många fjällområden där det är lätt att hitta ett eget skidberg. De svenska fjällen kan vara spännande långt från närmsta väg, medan många områden i Norge (inte alla) är lite mer lättillgängliga.

Nu har Toppturskolan 39 delar
För att nå dessa lite mer avlägsna fjäll kan du behöva övernatta i tält. För att underlätta detta har vi uppdaterat Snösäkers digitala kurs Toppturskolan med det vi lärt oss på tältturer till bland annat Sarek, Grönland, Jan Mayen, Kamchatka, Mount Everest, Kebnekaise och Jotunheimen. Dessa erfarenheter sammanfattar vi i fyra delar av Topptursskolan. Du lär dig bland mycket annat att:

Totalt finns det nu 39 delar i Toppturskolan. I kursen lär du dig allt du behöver kunna för att bli en mästare på skidåkningens Kinderegg – topptur.

<strong>Om Snösäker</strong>
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.
Ett Homeparty innebär att vi kommer hem till dig och föreläser om laviner, topptur eller offpist.
Här kan du läsa mer om Homeparty.