Så funkar våra 8 digitala guideböcker

Rikard kör vårpuder nerför Bläja i Sunnmöre öst, ett område som finns som e-förare.

Nu är det hög tid att börja planera topptursäsongen och då är våra digitala guideböcker (vi kallar dem e-förare). Här hjälper Rikard på Snösäker dig att reda ut begreppen.

Vad är en e-förare?
– En e-förare är en elektronisk guidebok för toppturerna i ett område. I den har vi samlat alla gratisturer, preniumturer plus ett gäng bonusturer i det aktuella området. Dessutom får du även tillgång till all områdesinformation. När du köpt föraren når du den med ett enkelt inlogg på Snösäker. Alla har ju med mobilen på toppturen, så nu kan du enkelt ta med sig din digitala turbeskrivning.

Vad är de största fördelarna med en e-förare?
– I motsats till analoga guideböcker är de billiga, kan uppdateras, vi kan lägga till nya toppturer och e-föraren innehåller en zoomningsbar gpx-karta med den aktuella turen inlagd. Du har alltid tillgång till e-föraren och kan planera var du vill, bara du har mottagning i mobilen. Ska du åka till ett område helt utan täckning har vi lagt till en funktion så att du kan göra snygga utskrifter. En annan fördel är att du får tillgång till e-föraren direkt när du köpt den, du slipper att vänta på att få den levererad med posten eller halta iväg till någon butik för att köpa den. Slutligen: med våra nya kartor kan du se var på den aktuella turen du befinner dig.

Kebnekaiseområdet finns som e-förare med 26 topptursbeskrivningar.

Vad kostar en e-förare?
– Priserna ser lite olika ut. Dels beror priset på hur många bra turer området har och sedan beror det även på om du är medlem på Snösäker eller inte. Är du premiummedlem kommer de billigaste e-förarna att ligga på 69 kronor, vilket är nästan halva priset.

Man behöver alltså inte vara premiummedlem på Snösäker för att köpa en e-förare?
– Nej, men man får bra rabatt. Vårt premiummedlemskap vänder sig till de som vill veta allt om topptur, e-förarna vänder sig till de som vill veta allt om ett område.

Hur många e-förare finns det?
– Just nu finns det sju stycken till olika destinationer. Och så har vi samlat 100 toppturer som du når med kollektivtrafik i vår e-förare Gröna toppturer. Här kan du läsa mer:

Hemsedal

Sunnmöre Väst

Abisko-Björkliden-Riksgränsen

Sylarna

Senja

Kebnekaise

Sunnmöre Öst

Gröna toppturer

 

<strong>Om Snösäker</strong>
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi sprider kunskapen genom böcker, Homeparty och sajten Snösäker.se. Genom att vara medlem på Snösäker får du bland annat full tillgång till de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan, men också över flera hundra beskrivningar till toppturer i Skandinavien.