Romsdal – världsklass för topptur!

I Romsdal ligger inte bara Europas högsta lodräta klippvägg –Trollveggen – här hittar du även toppturer i världsklass. Säsongen i Romsdal är riktigt lång och oavsett om man är nybörjare eller extremskidåkare är det lätt att hitta en passande topptur.  Här är 10 anledningar att planera en resa till dalen där fjällen möter havet.

I Romsdal är utbudet av toppturer enormt och det är ofta lätt att ta sig till utgångspunkterna.

1. Utbudet på toppturer är enormt
Romsdalen i sig är brant men i sidodalarna och runt Romsdalsfjorden och dess fjordarmar finns det mängder av toppturer. På Snösäker har vi i nuläget kartlagt drygt 50 av dem och det kommer fler turbeskrivningar under vintern.

2. Det är det lätt att nå många av toppturerna
Romsdal ligger i Rauma kommun, som har payoffen ”Verdens beste kommune för naturglade mennsker”. Kommunen har arbetat mycket med att göra friluftslivet i området lättillgängligt, så här hittar du stora parkeringsplatser och välskyltade stigar.

Smörbottfjellet är en av många toppar i Romsdal som är lätt att bestiga, men ändå ger ett bra åk.

3. Många fina lätta toppturer av hög klass
I Romsdal finns det många fina enklare toppturer med många höjdmeter, lagom lutning och havsutsikt. Exempel på sådana turer är Tarlöysa, Smörbotfjellett, Storehesten och någon av de tre Skarvarna. Det finns nämligen tre fina skidfjäll i Romdal som heter Skarven: det i Isfjord, det i Skorgedalen och det i Innfjorden. Det är lite fantasilöst att döpa tre fjäll till samma sak, men oavsett det är de riktigt fina skidfjäll.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.