Packa rätt prylar för offpisten

Ska du göra ett längre offpiståk som inte går i direkt anslutning till liften behöver du ha med en hel del i ryggsäcken för att kunna genomföra åket säkert. Samtidigt vill du inte se ut som Ole i Sällskapsresan 2, så därför är det viktigt att packa lätt och att packa rätt. Nedanstående ska du ha med i ryggsäcken vid offpistskidåkning. Länkarna går till fördjupande artiklar i vår digitala kurs Toppturskolan.

Stighudarna ska vara med
Du kanske höjer på ögonbrynen för att vi på Snösäker förespråkar stighudar i ryggsäcken, även när du kör offpist. Men genom att köra på bindningar med gåfunktion och ha med ett par stighudar ökar du dina säkerhetsmarginaler. Med stighudar kan du snabbare nå upp till den drabbade vid en eventuell olycka. Dessutom blir det lättare, både fysiskt och psykiskt, att vända om ett åk skulle visa sig vara lavinfarligt.

I vår bok Snösäker – 11 steg till bättre, säkrare och roligare offpist finns det ett riktigt matnyttigt utrustningskapitel.
Läs mer om och beställ boken här. 

 

Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi sprider kunskapen genom böcker, Homeparty och sajten Snösäker.se. Genom att vara medlem på Snösäker får du bland annat full tillgång till de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan, men också över 400 beskrivningar till toppturer i Skandinavien.