Nu finns det beskrivningar till 550 toppturer på Snösäker!


Nu finns det digitala beskrivningar till 550 toppturer i 39 skandinaviska skidområden på Snösäker! De flesta av dessa områden ligger i de svensk-norska fjällen, men på Snösäker hittar du även ett gäng turer på Svalbard, Grönland och den mäktiga vulkanön Jan Mayen.

All info du behöver för en bestigning
Varje turbeskrivning har en egen sida där du hittar den info som krävs för att du ska kunna göra toppturen på säkrast möjliga sätt. Här finns en nedladdningsbar karta med rutten inlagd som ett gpx-spår, bild, hur du tar dig upp och ner för fjället, utgångspunkt, gps-koordinater till start och mycket mer.

Sugen på att topptura i Sylarna i vinter? Nemas problemas – på Snösäker hittar du beskrivningar till 19 toppturer i området.


100 beskrivningar är gratis

100 av Snösäkers tursbeskrivningar kommer alltid att vara gratis, men ska du få tillgång till alla behöver du vara antingen teckna medlemskapet Premium eller PremiumPlus. Då får du även tillgång till Lavinskolan, Toppturskolan och hundratals specialartiklar. Det som skiljer medlemskapen åt är att PremiumPlus även ger fri tillgång till våra digitala guideböcker.
Här kan du läsa mer om medlemskap Premium
Här kan du läsa mer om medlemskapet PremiumPlus

Detta är våra 39 topptursområden:

Abisko-Björkliden-Riksgränsen
Ahkka
Alta
Aurland Flåm
Beiarn
Evighetsfjorden
Glomfjord
Härjedalen
Hemsedal
Hunddalen
Hurrungane
Idre
Jan Mayen
Jölster
Jordalen
Jostedalen
Jotunheimen
Jotunheimen Haute route (Högruta)
Kebnekaise
Kittelfjäll
Lofoten
Lyngen
Myrkdalen
Nallo
Narvik
Öster om Storfjorden
Ottfjället/Trillevallen
Raundalen
Romsdal
Senja
Sjunkatten
Sogndal
Storulvån
Stryn
Sunnmöre Öst
Sunnmöre Väst
Svalbard
Sylarna
Vatnahalsen

 

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.