Nu finns det 540 toppturer på Snösäker!

Lagom till att skidsuget börjar bubbla på allvar har vi uppdaterat Snösäker till 540 beskrivningar för toppturer i Skandinavien. Vad innebär då detta tal? Jo, det betyder att du hittar digitala beskrivningar till 540 toppturer i 38 områden i Skandinavien på Snösäker. De flesta av dessa områden ligger i de svensk-norska fjällen, men på Snösäker hittar du även ett gäng turer på Svalbard, Grönland och den mäktiga vulkanön Jan Mayen.

All info du behöver för en bestigning
Varje turbeskrivning har en egen sida där du hittar den info som krävs för att du ska kunna göra toppturen på säkrast möjliga sätt. Här finns en nedladdningsbar karta med rutten inlagd som ett gpx-spår, bild, hur du tar dig upp och ner för fjället, utgångspunkt, gps-koordinater till start och mycket mer.

100 toppturer är gratis
100 av Snösäkers tursbeskrivningar kommer alltid att vara gratis, men ska du få tillgång till alla behöver du vara Premimiummedlem. Då får du även tillgång till Lavinskolan, Toppturskolan och specialartiklar.
Läs mer om att bli Premiummedlem

e-förare = all info om ett område
Är du inte sugen på att bli medlem, men ändå vill ha all info om ett specifikt område ska du kolla in våra digitala guideböcker, så kallade e-förare. I dem har vi samlat massa toppturer i några av Skandinaviens bästa turområden. Dessutom har vi gjort en grön e-förare, där vi samlat 101 toppturer som du når med kollektivtrafik.

Sylarna
Hemsedal
Sunnmöre Väst
Abisko-Björkliden-Riksgränsen
Senja
Kebnekaise
Sunnmöre Öst
Storulvån
Grön e-förare

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.