Nu är bästa tiden för toppturer i norr

I Tarfalastugan är det ofta skönt häng en solig vårdag.

Även om det blivit rejäl vår i södra Sverige har vintern fortfarande kommandot i de norra delarna av Skandinavien. Och det är nu som skidåkningen i norr är som bäst. Du kan hitta vårslask på sydsidorna, men fortfarande kallsnö på sluttningar vända åt norr.  De långa dagarna gör att du kan gå på tur nästan dygnet runt! Här bjuder vi på några destinationer där säsongen är skönt lång.

Kebnekaise – bäst i Sverige?
Resan till Kebnekaise är bastant, men väl på plats har du landets kanske bästa utbud av toppturer. Sent på våren är det ofta bäst att söka sig upp till Tarfaladalen och de stora glaciärerna som ligger några rejäla stavtag från Tarfalastugan. Här kan snöläget vara ett helt annat än nere runt Kebnekaise fjällstation. På Snösäker hittar du beskrivningar till 29 toppturer i Kebnekaise.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 199:-/år

Bli medlem här.