Nu är bästa tiden för toppturer i norr

Även om det blivit rejäl vår i södra Sverige har vintern fortfarande kommandot i de norra delarna av Skandinavien. Och det är nu som skidåkningen i norr är som bäst. Du kan hitta vårslask på sydsidorna, men fortfarande kallsnö på sluttningar vända åt norr.  De långa dagarna gör att du kan gå på tur nästan dygnet runt! Här bjuder vi på sex destinationer där säsongen är skönt lång.

Kebnekaise – bäst i Sverige?
Resan till Kebnekaise är bastant, men väl på plats har du landets kanske bästa utbud av toppturer. Sent på våren är det ofta bäst att söka sig upp till Tarfaladalen och de stora glaciärerna som ligger några rejäla stavtag från Tarfalastugan. Här kan snöläget vara ett helt annat än nere runt Kebnekaise fjällstation. På Snösäker hittar du beskrivningar till 30 toppturer i Kebnekaise.

Vardagsvy på Senja.

Senja – som Lofoten, fast skönt glesbefolkat

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!