Norges 15 bästa lätta toppturer

Norge är skidlandet som begåvats med mängder med toppturer som både är fina och lätta. I listan nedan hittar du 15 toppturer som är bra för dig som vill testa topptur i vårt västra grannland. Många är klassiker och lockar inte bara nybörjare, utan även topptursrävar som kan konsten att njuta ett bra berg. Från början var tanken att listan skulle innehålla 10 fjäll, men varför begränsa sig i ett land som dignar av toppturer i världsklass?

Mycket utsiktsbelöning väntar på Skredfjellet.

Skredfjellet – om du vill ha galen utsikt
Sogndal har en drös fina lätta toppturer, men är du sugen på galen fjordutsikt och smidig access ska du kolla in Skredfjellet. Efter att ha parkerat vid riksvägen tar du dig smidigt upp i den pampiga Bessdalen. Vid 500 meters höjd viker du åt nordväst, upp mot toppen. Det brantar till något under toppen, så även om det är lätt kan det gå laviner där. Så spara detta fjäll till dagar med säkra lavinförhållanden.
Läs mer om Skredfjellet.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.