Molden – topptur light med fet utsikt

På Molden får du mycket betalning för liten insats.

När du står på toppen av Molden har du inte bara pampig utsikt över Europas längsta fjord och Skandinaviens högsta toppar, du har även en kilometer luft under skidspetsarna. Trots det är åket ner på fjällets västsida lätt och uppstigningen tar max två timmar.
Molden är 1116 meter högt, men vägen upp på baksidan gör att du parkerar bilen på 500.

På Molden har du skaplig utsikt över världens näst längsta fjord.

Vissa skidåkare verkar följa sommarstigen den första biten, men det smidigaste är att ställa bilen strax innan Eikeberg och sedan gå skogsvägen upp förbi den lilla gården Garden. Då kan du följa skogsväg nästan hela vägen upp till trädgränsen.

Lift på förmiddagen, topptur på eftermiddagen 
Molden ligger nära Sogn Skisenter, så du kan börja eller avsluta dagen med en bestigning. Har det snöat hinner du med att åka lift på förmiddagen och sedan plocka Molden på eftermiddagen. Om du gör en bestigning sent på säsongen och snön är hård ska du vänta till definitivt vänta till eftermiddagen. Med lite tur har solen hunnit tina skaren till skön sorbet på detta västvända åk.

Molden är en av 19 beskrivningar till toppturer i Jostedalen som du hittar på Snösäker. Här kan du kolla in alla våra toppturer i Jostedalen.
I granndalen Sogndal har vi har ytterligare 25 toppturer.

 


Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi sprider kunskapen genom böcker, Homeparty och sajten Snösäker.se. Genom att vara medlem på Snösäker får du bland annat full tillgång till de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan, men också över 400 beskrivningar till toppturer i Skandinavien.