Nya gps-kartor till Sveriges bästa toppturer!

Nu har vi uppdaterat Snösäker med gps-kartor på alla våra svenska toppturer! De nya kartorna gör att du kan få din position på kartan och se var på den aktuella toppturens rutt du befinner dig. Du kan dessutom ladda ner rutten på din valda topptur som en gpx-fil till din klocka, telefon eller gps. Så har du bara batterier i din enhet kan du navigera digitalt. En digital karta ersätter inte en analog, som alltid ska finnas med i packningen tillsammans med kompass. Men en digital karta är ett bra komplement.
Här kan du lära dig att navigera på vinterfjället.

En digital karta är ett grymt komplement till dina analoga skills!

Kartornas höjddiagram gör det lätt att få en uppfattning om din valda tur. Du får smidigt en tydlig bild över längd och topografi. Och ute på fjället kan du få en uppfattning om hur långt du har kvar till toppen eller hur långt du måste staka för att komma tillbaka till bilen.
I dagsläget finns de nya kartorna på alla våra svenska toppturer. Vi har även ritat nya till de flesta av våra norska destinationer. Resten blir klara inom kort.

Här hittar du beskrivningar till alla Snösäkers toppturer.

Om Snösäker
Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Det gör vi genom sajten Snösäker.se, böcker, föreläsningar och Homeparty. Genom att bli medlem på Snösäker.se får du tillgång till 100-tals artiklar om offpist och topptur, fler än 500 beskrivningar till toppturer i Skandinavien och de digitala kurserna Toppturskolan och Lavinskolan.
Här blir du medlem på Snösäker.
I boken Snösäker får du massa kunskap som gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare.
Läs mer om boken här.