Kittelfjäll – Sveriges bästa skidområde?

I Kittelfjäll kan du kombinera fin offpist med bra skogsskidåkning och lättillgängliga toppturer. Och även om orten ligger långt bort för de flesta svenska skidåkare kan du ta dig hit på ett smidigt sätt genom att åka nattbuss. Då lämnar du Stockholm torsdag kväll och är klar för skidåkning på fredag morgon. Kittelfjäll ligger alltså inom räckhåll som helgdestination för många svenskar.

Skog och puder. En vanligt kombination i Kittelfjäll.

Bra offpist i liftområdet
Med sina 420 meter i fallhöjd ligger liftsystemet i svenska toppen. Byn har bara en handfull invånare så någon Chamonixstress är inte att vänta sig. Skidåkningen är effektiv med många raviner och mycket björkskog.  I Kittelfjäll snöar det statistiskt ofta och mycket. Lågtryck österifrån färdas fritt tills det stöter på bergen kring Kittelfjäll. Resultatet är inte sällan ymniga snöfall med kall, fluffig snö – men även dålig sikt. Där kommer björkarna in. Trots dålig sikt är det bara att bränna på i skogen. Och skogen håller hög klass, väldigt hög klass.

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!