Hemavan – bäst i Sverige för toppturer?

Till Hemavan är det en bit att åka för de flesta svenskar, men väl på plats väntar ett av landets bästa topptursområden. På Snösäker finns nu 18 beskrivningar till toppturer runt Hemvan. Dessutom har vi precis släppt en digital guidebok över området. Här är 6 anledningar att åka till Hemavan i vinter.

1. Effektiva toppturer
Du får längre åk och större fallhöjder i Sarek och Ahkka, men eftersom toppturerna ligger nära varandra i Hemavan är det enkelt att göra flera turer på samma dag. Anmarscherna är korta eller görs med en t-krok under rumpan, så det är lätt att samla på sig många effektiva höjdmeter på en dag.

2. Lätt att hitta bra snö
Eftersom Hemavan har toppturer och åk i många olika väderstreck finns stora möjligheter att hitta bra och säker snö. Det skapar inte bara möjligheter att hitta lössnö eller säker snö, utan det skapar även fina möjligheter till bra vårskidåkning. Här är det lätt att hitta sluttningar där solen värmt snön lagom mjuk.
Är sikten dålig finns det dessutom några bra korta skogsåk som man kan leka med.

På väg upp för Gemken med delar av Hemavanfjällen i bakgrunden.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!