Haukedalstraversen – gör två pudersäkra toppar på en dag

I Skandinaviens snöigaste område, Jölster, ligger två riktigt fina toppar som är lätta koppla ihop till en trevlig rundtur. Skidåkningen är moderat och utför får man totalt 1300 höjdmeter, så detta är en travers som funkar för de flesta. Båda åken är östvända, vilket ger stora chanser att få snö som legat skyddad från vinden.
Norr om den vackra sjön Haukedalsvatnet ligger den lilla byn Haukedalen. Här finns en kyrka, några gårdar och ett gäng riktigt fina skidtoppar. Genom att länka samman de två mest populära – Nesfjellet och Gjerlandsheia – får du en skön heldag.
Kolla in våra 18 turbeskrivningar i Jölster här.

I Haukedalen snöar det två dagar av tre.  Charmiga Nesstölen passar fint för en fika. 

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som Premiummedlem på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till nästan 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren. Dessutom får du bra rabatt på våra 10 digitala guideböcker. Pris: 229:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet PremiumPlus får du, förutom ovanstående, även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker. Pris: 399:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!