Har Sogndal Skandinaviens bästa skidåkning?

 

Det är sällan man blir besviken när man åker till Sogndal och många anser att det är Skandinaviens bästa område om man vill kombinera offpist med topptur. Den stora fördelen med Sogndal är att du nästan alltid kan hitta bra skidåkning, oavsett väder. Och så finns det vägar åt flera håll, vilket gör att du snabbt kan röra dig över ett stort område. Bestämmer du dig för åka till Sogndal är det 6 saker du inte får missa:

Snö, ett fjäll och en fjord. Mycket mer behöver man inte.

1. Bessdalen
Bessdalen börjar nere vid havet längst in i Fjærlandsfjorden och viker sedan österut, in bland områdets största toppar. I Bessdalen hittar du några av Sogndals finaste toppturer, som SkredfjelletNyastölseggi och det läckra glaciäråket Frudalsbreen. Du når dalen från parkeringsplatsen vid Berge (vid Fjærlandstunneln), där det även finns en busshållplats.

Mellan havet och toppen av Melsnipa ligger 1540 höjdmeter skidåkning med fin lutning.

2. Melsnipa
Melsnipa ligger väster om Fjærlandsfjorden och här får du Sogndals bästa fallhöjd – hela 1540 höjdmeter. Det som är extra fint med Melsnipa är att mycket av denna fallhöjd är ovanför trädgränsen. Så här serveras ett sånt där skönt och långt åk som du bara trodde fanns i Alperna. Du börjar turen nere vid fjorden så räkna med en lång dag.

  Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!