Toppturerna för dig som helst åker lift

 

Såhär halvvägs in i säsongen brukar man börja inse att varken höghöjdsläger i Alperna eller några desperata löppass kommer att rädda flåset. Men är du ändå sugen på topptur finns det ett gäng toppturer i svenska fjällen där du har möjlighet att lifta den första biten lift.

Snygga vyer från Nordalsfjäll


Kort hajk till Sveriges mest kända offpiståk

Varje år är Nordalsbranten slagfält när Skandinaviens bästa friåkare ska utses. Men även om du inte droppar 15-metersklippor finns det flera fina åk på detta fjäll. Du når Nordals lätt från toppen liftarna i Riksgränsen. Från toppen av liften glider du en kort sträcka söderut innan du gör en kort hajk upp till toppen av Nordalsfjäll. Härifrån har du många fallhöjdsmeter fin åkning tillbaka ner till liften.
Nordalsfjällets turbeskrivning hittar du här.

Bli medlem och få tillgång till artikeln.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!

Pris: 229:-/år

Bli medlem här.