Toppturerna för dig som helst åker lift

 

Såhär halvvägs in i säsongen brukar man börja inse att varken höghöjdsläger i Alperna eller några desperata löppass kommer att rädda flåset. Men är du ändå sugen på topptur finns det ett gäng toppturer i svenska fjällen där du har möjlighet att lifta den första biten lift.

Snygga vyer från Nordalsfjäll


Kort hajk till Sveriges mest kända offpiståk

Varje år är Nordalsbranten slagfält när Skandinaviens bästa friåkare ska utses. Men även om du inte droppar 15-metersklippor finns det flera fina åk på detta fjäll. Du når Nordals lätt från toppen liftarna i Riksgränsen. Från toppen av liften glider du en kort sträcka söderut innan du gör en kort hajk upp till toppen av Nordalsfjäll. Härifrån har du många fallhöjdsmeter fin åkning tillbaka ner till liften.
Nordalsfjällets turbeskrivning hittar du här.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!