Eidskyrkja – ett galet bra skidberg

1483 meter höga Eidskyrka ligger långt söderut på norska Sunnmöre och är ett av de största massiven i området. Detta är med rätta ett populärt fjäll och här förklarar vi varför:

1. Eidskyrkja får mycket snö
Eidskyrkja ligger i ett område mellan Stryn och Volda som ofta får väldigt mycket snö. De stora snömängderna tillsammans med den relativt höga höjden ger en lång säsong.

På Eidskyrkjas nordsida är säsongen skönt lång.

2. Massivet har åk i många väderstreck
Eftersom det finns åk i flera olika väderstreck har du ofta chans att hitta bra snö. En kall vinterdag kan det vara skönt att hålla sig på den soliga sydsidan, medan du i den skuggiga frysbox som glaciären på nordsidan utgör kan hitta kallsnö förvånade sent på säsongen.
Det finns några branta åk, men de flesta ligger runt 30 grader.

Stora ytor och små skidåkare – som det ska vara.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!