Detta är våra 10 favoritturer


Tillsammans har vi på Snösäker gått på topptur i mer än 20 länder, men vi trivs ändå bäst bland skandinaviska fjäll. Bland alla de 483 toppturer du hittar på Snösäker har vi några turer som vi tycker är extra fina. Här följer våra 10 favoriter i Sverige och Norge.

1. Simlefjellet, Narvik
Väster om Narvik ligger det 1342 meter höga Simlefjellet. Berget är inte med på listan för den grymma skidåkningen, utan för dess helt magiska utsikt. Från toppen har du en panoramautsikt som bland annat innehåller: Lofoten, Stetind och Ofotfjorden. Sen vore det ju synd att inte ge de 1300 metrarna med skidåkningen lite cred.

Skaplig utsikt från Keipen på Senja.

2. Keipen, Senja
Senja har relativt korta toppturer, och Keipen är inget undantag. Men på de cirka 700 höjdmetrarna hinner du avverka stora öppna fält med skön

Bli medlem och få tillgång till toppturen.

Redan medlem? Logga in nedan eller här.

Som medlem på Snösäker får du tillgång till massa artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även hundratals beskrivningar till Skandinaviens bästa toppturer och offpiståk, men också de digitala kurserna Lavinskolan, Topptursskolan och Snöjägaren.

Pris: 249:-/år

Bli medlem här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt så behöver du betala för ytterligare ett år här!