_33B0772

Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi vill inte bara lära dig hur laviner funkar, utan också ge alla de tips och trix som gör att du kan maxa antalet skiddagar med bra snö.
Vi sprider vår kunskap på följande sätt:

1. Böcker
I våra böcker Snösäker och Skidagboken lär du dig att navigera säkert bland vinterfjällets alla risker och på ett systematiskt sätt hitta bra och säker snö.

2. Homeparties, kurser och föreläsningar
Vi ger föreläsningar för stor publik, men gör även hembesök! På våra homeparties lär du dig massor utan att ens lämna soffan. Allt illustrerat med Fredrik Schenholms prisbelönta skidbilder.

3. Artiklar
På Snösäker.se tipsar vi om hur du gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare. Och så kan du läsa om var och hur du ska leta för att hitta den bästa snön.

4. 410 beskrivningar till toppturer i Skandinavien 
Vi på Snösäker har åkt skidor i 21 länder och vet därför att toppturerna i Skandinavien håller världsklass. För att du ska hitta de bästa turerna och den finaste snön på hemmaplan har vi därför startat ett ständigt växande digitalt bibliotek över beskrivningar till toppturer i Sverige och Norge. Just nu finns det 410 turbeskrivningar på Snösäker. 100 av dem är gratis, men vill du ha tillgång till alla behöver du vara medlem på Snösäker.

5. E-förare
I våra digitala guideböcker, som vi kallar e-förare, har vi samlat alla bra turer i några av Skandinaviens bästa områden för toppturer. Formaret är billigt, smidigt och digitalt – det enda som behövs är en smartphone. För tillfället har vi publicerat e-förare för KebnekaiseAbisko/Björkliden/Riksgränsen, Sunnmöre Väst, Sunnmöre ÖstSylarna, Hemsedal,  Senja och Gröna toppturer. De kostar från 69 kronor.

6. Klimatsmart skidåkning
Vi brinner för ett kallare klimat! Därför har vi samlat massa klimatsmarta skidtips under vinjetten Klimatsmart skidåkning. Vi nöjer oss inte med att förklara varför du ska bli en klimatsmart skidåkare, vi visar även hur du gör det och var du gör det. Bland annat har vi skapat en digital guidebok där vi samlat 90 toppturer i Skandinavien som du når med kollektivtrafik.
 
Kontakt
info@snosaker.se