Snösäkers grundare Fredrik och Rikard på tur i Vatnahalsen.

Snösäker arbetar med kunskap för att hitta bra och säker snö. Vi vill inte bara lära dig hur laviner funkar, utan också ge alla de tips och trix som gör att du kan maxa antalet skiddagar med bra snö. Vi sprider vår kunskap på följande sätt:

1. Sajten Snösäker.se

Navet i vår kommunikation är Snösäker.se. På sajten tipsar vi om hur du gör din skidåkning bättre, säkrare och roligare. Här hittar du bland annat:

a) Beskrivningar till 590 skandinaviska toppturer
För att du ska hitta de bästa turerna och den finaste snön på hemmaplan har vi startat ett digitalt bibliotek över beskrivningar till toppturer i Sverige och Norge. Just nu finns det 590 turbeskrivningar på Snösäker. 100 av dem är gratis, men vill du ha tillgång till alla behöver du vara medlem på Snösäker. Bli medlem här.

b) 100-tals artiklar om offpist och topptur
I våra artiklar inspirerar vi om offpiståk, destinationer och toppturer i Skandinavien.  Dessutom tipsar vi om massa trix som gör din skidåkning bättre och säkrare. Här hittar du våra artiklar.

c) Tips för klimatsmart skidåkning
Vi brinner för ett kallare klimat! Vi nöjer oss inte med att förklara varför du ska bli en klimatsmart skidåkare, vi visar även hur du gör det och var du gör det. Därför har vi samlat massa klimatsmarta skidtips under vinjetten Klimatsmart skidåkning. 

d) Lavinskolan och Toppturskolan
Oavsett om du är nybörjare eller offpisträv hittar du massa matnyttigt i våra två digitala kurser Lavinskolan och Toppturskolan. Mycket är gratis, men ska du få tillgång till alla delar behöver du vara medlem på Snösäker. Bli medlem här.

e) Digitala guideböcker
I våra digitala guideböcker, som vi kallar e-förare, har vi samlat alla bra toppturer i några av Skandinaviens bästa skidområden. Formaret är billigt, smidigt och digitalt – det enda som behövs är en smartphone. Läs mer här

Rikard älskar våren på Eidskyrkja.
2. Böcker

I våra böcker Snösäker och Skidagboken lär du dig att navigera säkert bland vinterfjällets alla risker och på ett systematiskt sätt hitta bra och säker snö.

3. Homeparties, lavinkurser och föreläsningar

Vi ger föreläsningar för stor publik, men gör även hembesök! På våra homeparties lär du dig massor utan att ens lämna soffan. Allt illustrerat med Fredrik Schenholms prisbelönta skidbilder.

Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss är det lättast att göra det på info@snosaker.se. Är vi inte ute på skidäventyr svarar vi snabbt, oftast jättesnabbt.