Därför ska du åka till folktomma Stryn

Trots de senaste årens toppturstrend verkar få skidåkare hitta till Stryn. En anledning är att området ligger mittemellan kändisarna Sunnmöre och Sogndal, en annan att det aldrig funnits någon vettig guidebok (tills vi skrev en) och en tredje att byn ligger i en glesbefolkad del av Norge. Men även du som inte är folkskygg ska kolla in Stryn. Här följer 6 skäl att planera in en resa dit kommande säsong:

Loen Skylift ger låååång skidsäsong.

1. Ny kabinbana ger stora möjligheter
Den nya kabinbanan i Loen en dryg mil utanför Stryn har öppnat möjligheten att lätt nå en handfull toppar högt ovanför den lilla byn. Liften har öppet året runt, så finns det snö är det bara att köra. Vassaste åket du når från kabinen är nog Geitafjellhyrnas förtopp, där du belönas med 900 meter fallhöjd ovanför trädgränsen.

Det finns få ställen där vinter och vår möts på samma sätt som i Stryn.

2. Många fina toppturer
Området kring Stryn har många toppturer och även om de inte ligger lika tätt som hos de kända grannarna Sogndal och Sunnmöre håller de flesta av dem riktigt hög klass. Under sommaren har vi uppdaterat Snösäker med ytterligare turbeskrivningar i Stryn. Nu hittar du beskrivningar till 29 av dem på sajten.

Page title

Bli medlem och få tillgång till hela artikeln

Som medlem PremiumPlus på Snösäker får du tillgång till hundratals artiklar om offpist, toppturer och laviner. Du får även beskrivningar till 600 toppturer i Skandinavien och de bästa offpiståken, men också de digitala kurserna Topptursskolan och Snöjägaren. Men inte nog med det: du har även fri tillgång till våra 10 digitala guideböcker.

Pris: 399:-/år Läs mer här

Väljer du medlemskapet Premium får du tillgång till allt ovanstående, exklusive våra digitala guideböcker. Men som Premiummedlem har du bra rabatt på guideböckerna.

Pris: 249:-/år Läs mer här

Redan medlem? Logga in här.

Kommer du inte åt informationen trots att du är inloggad? Då kan ditt medlemskap ha gått ut. Ta en titt under fliken ”Mina sidor” och vidare till ”Mitt medlemskap”. Om det står att ditt medlemskap är inaktivt behöver du betala för ytterligare ett år här!